Wist je dat #3

Ik had geen zin, ik had geen tijd, ik was op vakantie, maar na bijna 1,5 maand radiostilte ben ik er weer. En wat is nou leuker dan weer beginnen met een paar wist-je-datjes?

  • Ik bijt de velletjes van mijn vingers die naast mijn nagels zitten. Deze ‘aandoening’ blijkt dermatofagie te heten.
  • De nagellak op mijn teennagels zit er al sinds het begin van zomer op. Ik lak er gewoon steeds een nieuw laagje overheen.
  • Slapen met mijn make-up nog op vind ik vreselijk. Hoe laat het ook is, ik zorg altijd dat ik het eraf haal.
  • Als ik een notitie of een lijstje maak wil ik dat altijd zonder fouten doen. Ik pak dan als ik iets fout schrijf of moet doorkrassen altijd een nieuw papiertje en begin weer van voren af aan.
  • Soms leg ik de avond voordat ik moet werken of weg ga mijn kleren klaar. ’s Avonds vind ik het helemaal leuk, de volgende ochtend gaat het rechtstreeks terug de kast in en heb ik alsnog een crisis.

i really need new clothes

  • Ik pak vaak mijn telefoon om te kijken hoe laat het is. Als hij dan weer in mijn tas zit heb ik mijn Whatsapp en Facebook wel gecheckt, maar ben ik vergeten om te kijken hoe laat daadwerkelijk was is.
  • Als ik uit eten ga kies ik 9 van de 10 keer voor kipsaté (als het op de kaart staat).
  • Lippenstift vind ik prachtig bij anderen, maar als ik het zelf weer een keer probeer haal ik het er vaak na een uur weer af.
  • Ik kan er niet zo goed tegen als mensen vervelende geluidjes maken. Hier heb ik vooral last van als ik ergens geconcentreerd mee bezig ben of als ik tv kijk. Deze ‘aandoening’ blijkt misofonie te heten.
  • Soms slaap ik nog met mijn kleine knuffeltje van vroeger. Hij heet Piepje, zag er ooit uit als een mini pinguïn en bestaat inmiddels nog uit 3 stukjes.
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *