Spinazie-courgette soep

Soms heb je van die dagen dat je geen zin hebt om uitgebreid te koken. Ook ik heb daar wel eens last van. Je kunt op zulke dagen natuurlijk niet altijd kiezen voor pizza of patat, omdat je dan lang niet al je vitamientjes binnenkrijgt. Daarom heb ik een heerlijk, simpel (binnen 20 minuten klaar!) en ook best gezond receptje voor een spinazie-courgette soep voor jullie.

Wat heb je allemaal nodig?

boodschappen voor soep

  • Halve eetlepel olijfolie
  • 200 gram (magere) spekreepjes
  • 1 ui (fijn gesneden)
  • 1 courgette (blokjes gesneden)
  • 300 gram bladspinazie
  • 1 liter warme bouillon
  • 125 ml crème fraîche

Hoe maak je de spinazie-courgette soep?

Doe een klein beetje olie in een soeppan (liefst met dikke bodem) en bak de spekreepjes. Zijn ze goudbruin en knapperig? Pak dan een kommetje, leg daar een keukenpapiertje in en laat de spekjes uitlekken.

Spekjes in de pan
Laat 2 eetlepels spekvet in de pan. Bak nu de ui en courgette ongeveer 2-3 minuten in het overgebleven spekvet. Schenk op den duur de bouillon erbij en breng alles aan de kook. Kookt het? Zet dan het vuur lager en laat het ongeveer 5 minuutjes pruttelen. Daarna is het tijd om de spinazie toe te voegen. Doe dit in delen en roer alles rustig door tot de blaadjes geslonken zijn.

pan met groente
Pak als alle spinazie geslonken is de staafmixer en pureer de soep. Om het af te maken meng je de crème fraîche door de soep en breng je alles op smaak met peper/zout. En dan SMULLEN! Pak een kommetje, doe de soep erin, voeg wat spekjes toe en rooster eventueel een broodje.

courgette spinazie soep
Ik ben heel benieuwd wat jullie van de soep vinden! Laat je een reactie achter als je de spinazie courgette soep ook gemaakt hebt?

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *