Simpele suiker scrub

Al jaren heb ik last van kleine, droge bultjes op mijn bovenarmen. Vooral in de winter zijn ze erg aanwezig. Vaak doet een goede scrubbeurt dan wonderen, maar helaas zijn de scrubs die ik fijn vind nogal duur. Gelukkig kun je ook heel makkelijk zelf een scrub maken. Ik ben aan de slag gegaan en deel vandaag mijn recept. De scrub maak je binnen een paar minuten en ik durf te wedden dat jij na het gebruik van deze scrub een heerlijk zachte huid hebt.

Wat heb je nodig?

 • 180 gram kristal suiker
 • 20 gram baby olie
 • 20 gram baby wasgel
 • Weegschaal of maatbeker
 • Bakje of kommetje
 • Lepeltje
 • Leuk potje of glas met deksel

Het maakt niet uit bij welke winkel of van welk merk je de ingrediënten koopt. Deze schenkverpakking kristal suiker hadden wij toevallig nog in huis en omdat de Albert Heijn nog open was heb ik daar de baby olie en wasgel gekocht. Wil je graag een geur toevoegen aan je scrub? Kies dan voor een baby olie of wasgel met bijvoorbeeld een lavendelgeur.

Hoe maak je de suiker scrub?

 1. Doe de juiste hoeveelheid suiker in een bakje of kommetje.
 2. Roer met een lepeltje de baby olie door de suiker.
 3. Roer nu de baby wasgel door het mengsel.
 4. Giet ten slotte de scrub in een leuk potje of glas, want dat staat wel zo gezellig in de badkamer.

simpele suiker scrub

simpele suiker scrub

Nog even dit

De suikerscrub is in een afgesloten potje of glas ongeveer 2 maanden houdbaar. Zorg ervoor dat er geen water bij de scrub komt, want anders smelt de suiker en is de scrub na een paar dagen onbruikbaar. Ik gebruik daarom een lepeltje om de scrub uit het potje of glas te halen.

En nu? Scrubben maar

simpele suiker scrub

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *