Praatjes #2

Afgelopen dinsdag zat ik vol spanning voor de tv. De allerlaatste kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal voor het EK 2016 werd om 20.45 uur gespeeld. Deze wedstrijd was voor mij extra spannend en speciaal, omdat de jongensdroom van mijn broertje Jeroen werkelijkheid werd. Hij mocht beginnen in de basis van het Nederlands elftal. Echt broertje, ik ben zo trots op hoe jij dat toch allemaal even flikt!

Hoe deze wedstrijd en de andere kwalificatiewedstrijden afliepen weten we inmiddels allemaal. Geen wuppies, geen Oranje soesjes, geen rood-wit-blauwe vlaggetjes op onze wangen, geen Oranje nagellak, geen geluksonderbroeken, geen spanddoek voor Zoet, geen Oranje camping in Frankrijk. Gewoon geen EK voor Nederland in 2016.Ik vind het jammer, heel erg jammer en volgens mij nog 15 miljoen andere Nederlanders met mij. Wat zal komende zomer ons excuus zijn als we brak en met een hese stem op ons werk verschijnen? En wat gaat de bestemming van mijn zomervakantie worden nu er geen Oranje camping is? Allemaal vragen waar ik nog geen antwoord op heb. Sommige Nederlanders hebben het in hun hoofd gehaald om spontaan supporter van België te worden, maar daar bedank ik vriendelijk voor.

Misschien kunnen de Nederlandse modeontwerpers ervoor zorgen dat Nederland alsnog een beetje Oranje kleurt, door Oranje om te dopen tot dé modekleur voor de zomer van 2016? Ik weet het niet, echt niet.

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *