Plaatjes #18 (inclusief Gdansk verslag!)

Het is weer tijd voor een overzicht met plaatjes van de afgelopen weken. Deze keer is het verslag wat uitgebreider, want ik ben een paar dagen naar Gdansk geweest met mijn moeder. Dus pak wat te drinken, zak onderuit op je bank of stoel en kijk mee naar wat ik gedaan heb.

WOENSDAG 31 MEI

Ik ben woensdag de hele dag aan het werk. Als ik gesport, gegeten en gedoucht heb ga ik nog even op de fiets naar een vriendin voor een kopje thee. Wanneer ik thuis ben check ik alvast de weersvoorspellingen voor Gdansk. Daar ga ik later deze week met mijn moeder heen.

DONDERDAG 1 JUNI

Donderdag gaat de ochtend op kantoor super snel. In mijn pauze haal ik nog snel even wat dingetjes voor de citytrip naar Gdansk. Onder andere dit lichtroze petje gaat mee naar huis voor zowel mij als mijn moeder.

Het zonnetje schijnt heerlijk. Kasper en ik spreken daarom als we vrij zijn af op het terras. Daarna gaan we naar Vapiano. Dit Italiaanse ‘restaurant’ heeft in mei’17 haar deuren geopend hier in de stad. Zeker een aanrader voor pizza’s en pasta’s.

VRIJDAG 2 JUNI

Vrijdag werk ik een halve dag en dan is het tijd voor de citytrip. We beginnen de middag goed met een gebakje bij de Paalkoepel. Daarna parkeren we onze auto en vliegen we vanaf Eelde naar Gdansk. Ideaal, want je hoeft niet eerst 2 uur in de auto te zitten naar Amsterdam en je bent binnen 1,5 in Polen. Vanaf het vliegveld nemen we een taxi naar ons appartement. Het eerste wat de taxi chauffeur zegt is: ‘Oeeh that’s a bad neighbourhood.’ We houden ons hart vast, maar uiteindelijk valt het allemaal mee.

Als we onze spullen gedumpt hebben bestellen we op advies van Kasper een Uber. Beste tip van de hele citytrip, want het is makkelijk en je hoeft geen cash bij je te hebben. In het centrum eten we een typisch Pools gerecht: Pierogi. Dit zijn gevulde pasteitjes die wel heel veel weg hebben van dumplings. Na het eten lopen we wat rond en installeren we ons op een terrasje bij een warmtekachel. We bestellen cocktails en pannenkoekjes om te delen. Wanneer dit op is stappen we weer een Uber in naar ons appartement. Daar lig ik op de grond van het lachen, want ineens tovert mama deze chimpansee tevoorschijn. Haha, hoe bedenken ze het om zulke dekbedovertrekken te maken.

ZATERDAG 3 JUNI

We starten de dag vroeg met een basic ontbijtje in ons appartement. Daarna gaan we met de Uber naar het centrum. Onze chauffeur is een kletskous en vertel ons allerlei leuke dingen over de stad. Hij zet ons af bij het water en we besluiten om daar een kopje koffie in het zonnetje te drinken. Heerlijk begin van de dag!

Mama heeft van te voren uitgezocht dat er om half 11 een free walking tour start. We besluiten om dit te gaan doen en krijgen daar geen spijt van. De gids laat ons allerlei leuke straatjes zien en ze vertelt ons veel over de geschiedenis van Gdansk. Na de tour trekken we ons eigen plan en gaan we op zoek naar een fijn plekje om te eten. Het tentje waar we gaan zitten valt helaas een beetje tegen. De spinazie voor in de smoothie is op en ze hebben ook amper keuze voor wat betreft broodjes. We besluiten om alleen een smoothie te nemen en daarna verder te gaan.

Door de smoothie hebben we weer energie gekregen en daar maken we gebruik van. Voor omgerekend nog geen €2 p.p. beklimmen we de 400 trappen van de Mariakerk en genieten we van het prachtige uitzicht over de stad. Na al die trappen omhoog en omlaag hebben we opnieuw trek gekregen en eten we een heerlijke panini bij een tentje in de Ulica Mariacka. Aanrader! Daar zitten we een tijdje in de zon en laden we ons op voor de volgende bezienswaardigheid: de Townhall. We kijken naar het bijzondere plafond en vragen ons meerdere keren af of we geen entree hadden moeten betalen? Als een beveiliger ons gek aankijkt vluchten we snel naar buiten.

We pakken een Uber en gaan naar een groot shoppingcenter net buiten Gdansk. Dit wilden we eigenlijk op zondag doen, maar in verband met Pinksteren is het shoppingcenter dan gesloten. We neuzen wat rond, drinken koffie en gaan rond een uurtje of 7 met de tram terug naar het centrum. Bij Browar Pwina sluiten we de dag af met een fles prosecco en lekker eten. Het blijkt een soort sportbar te zijn, dus we kunnen als echte voetballiefhebbers ook nog de Championgs League finale kijken.

ZONDAG 4 JUNI

Zondag balen we als we wakker worden. Het plan was om naar Sopot te gaan en daar lekker op het strand te liggen, maar het regent knetter hard. Een typische dag om een winkelcentrum in te duiken, maar die zijn allemaal dicht in verband met Pinksteren zoals ik eerder al zei. Dus change of plans! We beginnen de dag met een heeeeeerlijk gebakje. Daarna pakken we een Uber naar het Centrum voor Europese Solidariteit. De naam van het museum zegt het al, hier ga je even terug in de tijd en kom je meer te weten over de Solidariteit en de anticommunistische oppositie in Polen en Europa. Super interessant!

Wanneer we uitgekeken zijn, worden we wegens slechte WiFi en een gebrek aan Ubers verplicht om terug te lopen naar het centrum. Gelukkig is het droog en ligt er een super goed (volgens Tripadvisor) Pierogi restaurantje op onze wandelroute. Daar staan we ongeveer 20 minuten in de rij en genieten we uiteindelijk van heerlijke Pierogi. Nadat onze buiken gevuld zijn lopen we weer naar het centrum en daar drinken we op het meest ongezellige terrasje ooit een gluhwein. Yep, gluhwein in juni het kan allemaal in Gdansk! Na dit drankje hebben we het allebei een beetje gehad met de vieze regen en duiken we een restaurantje in. We bestellen allebei een gepofte aardappel met vulling, maar die zijn nogal machtig en krijgen we helaas niet op.

Het is nog licht buiten en inmiddels is het echt gestopt met regenen. We lopen terug naar ons appartement langs het water. Best een leuke route, dus we snappen nog steeds niet waarom die taxi chauffeur zei dat we in een slechte buurt zaten. Gesloopt duiken we onze bedjes

MAANDAG 5 JUNI

Onze zonnedansjes van gisteren hebben geholpen. Als we wakker worden schijnt de zon en we besluiten om direct in actie te komen op onze laatste dag. We ontbijten, pakken onze spullen in en bestellen een Uber die ons naar Sopot kan brengen. Om 10 uur zitten we op het strand en genieten we nog heerlijk van het mooie weer. Na de nodige hapjes en drankjes lopen we rond half 2 naar de plek waar we met onze chauffeur hebben afgesproken. Hij brengt ons via een mooie landelijke route naar het vliegveld. De tijd ging vandaag super snel dankzij het lekkere zonnetje en voor we het doorhebben zijn we alweer in Groningen.

DINSDAG 6 JUNI

Ik heb de regen meegenomen uit Gdansk. Dinsdag moet ik weer aan het werk en komt het met bakken uit de hemel als ik pauze heb. Gelukkig heb ik een fijne regenjas die me tegen de druppels kan beschermen. Als ik vrij ben ga ik even sporten, dat mag ook wel na al dat lekkere eten van de afgelopen dagen.

WOENSDAG 7 JUNI

Ik ontdek in de loop van de ochtend dat de naad van mijn schoen los begint te raken (sorry voor het enkelflubbertje). In mijn pauze ga ik naar de Idenza waar ik ze twee maanden geleden heb gekocht. Het valt onder de garantie en ze gaan ervoor zorgen dat de schoenen gemaakt worden. Woensdagavond ga ik met een vriendinnetje naar het concert van The Passenger in De Oosterpoort. Super intiem in zo’n kleine zaal!

DONDERDAG 8 JUNI

Donderdag is een gewone werkdag. In mijn pauze ga ik gezellig lunchen met mijn collega Denise en oud-collega Annemerle bij Foodmarkt City by Jumbo. Lijkt wel een beetje op La Place. Wanneer ik vrij ben ga ik met vriendinnetjes eten in Zuidlaren. Heerlijke Italiaanse tapas vooraf en daarna spaghetti met lekkere rode saus. Jummm!

VRIJDAG 9 JUNI

Als ik vrijdag vrij ben haal ik mijn nichtje Leonie op van het station. Ze komt dit weekend bij ons logeren. Ik neem haar mee naar mijn favo vrijmibo plekje: De Uurwerker. Daar genieten we van wijntjes en hapjes. Gezellig!

ZATERDAG 10 JUNI

Mijn tante, nichtje en achterneefje uit Canada zijn in Nederland. Ze logeren bij mijn Omi, dus daar gaan Leonie en ik zaterdagochtend eventjes heen. Rond de middag ga ik samen met Leonie en mijn andere nichtje Kristel de stad in voor een gezellige shopmiddag. Alle drie zijn we goed geslaagd!

Het is een heus familieweekend, want ook mijn derde nichtje Cindy komt ’s avonds richting Groningen. We zitten eerst gezellig bij ons thuis en gaan daarna met zijn allen de stad in. Super gezellig!

ZONDAG 11 JUNI

Vandaag staat er een BBQ met de hele familie Zoet op de planning. We hebben afgesproken bij mijn oom en tante in Marum. Het zonnetje schijnt en er is genoeg eten. Wat wil een (brak) mens nog meer?

DINSDAG 13 JUNI

Maandag heb ik geen foto’s gemaakt, dus we sluiten het overzicht af met dinsdag. Het was nog een hele soap voor wat betreft mijn schoenen. De schoenmaker kon ze niet maken, dus toen zijn ze naar een kledingreparateur gebracht. Deze man kon ook niks met de schoenen. Dit model in deze kleur was in alle filialen uitverkocht, dus het ontvangen van nieuwe schoenen was ook geen optie. Uiteindelijk heeft de schoenmaker ze gemaakt met een breder stiksel en heb ik een deel van het aankoopbedrag teruggekregen. PRIMA!

Oh en die smoothiebeker. Dat is wel een grappig verhaal. ’s Ochtends had ik haast en toen ik ’s avonds thuiskwam stond de beker nog zo op het aanrecht. Compleet vergeten om hem te mixen en meenemen. Ai ai ai.

TOT OVER 2 WEKEN! ❤

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *