Food Friday – Wraps met krokante kip en guacamole

Ik ben dol op wraps en het recept dat ik nu met je ga delen is mijn favoriet. Deze krokante kip wraps met guacamole kan volgens mij iedereen wel maken en ze zijn binnen no time klaar. En wat ook fijn is: je hoeft geen pannen vies te maken. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Nodig voor twee personen: 4 grote wraps –  krokante kip (burger, schnitzel, haasjes, kies zelf hoeveel/wat je lekker vindt) – handje sla – 1/3 komkommer – 10 snoeptomaatjes – 1 rode ui – 1 avocado – 1/2 rode peper – 1 eetlepel creme fraiche – handje koriander – 2 plakjes (cheddar)kaas – scheutje limoensap – scheutje chilisaus – peper/zout/knoflookpoeder 

Verwarm de oven voor op 200C en bak zodra de oven warm is de kip in 15/20 minuutjes gaar. Vergeet niet om de laatste minuutjes de (cheddar)kaas op de kip te leggen en de wraps eventjes toe te voegen. Anders smelt de kaas niet en heb je koude wraps.

Terwijl de kip in de oven zit ga je aan de slag met de guacamole. Haal de avocado uit de schil en doe deze samen met een fijngesnipperde ui en rode peper in een schaaltje. Voeg de crème fraiche, een scheutje limoensap, een beetje koriander en 4 mini snoeptomaatjes toe en prak alles tot het een smeuïg geheel is. Doe er om het op smaak te brengen nog een snufje peper, zout en knoflookpoeder bij. Voilà, je guacamole is klaar.

Waarschijnlijk zijn de kip en wraps inmiddels al warm. Dus nu is het tijd om de boel te gaan beleggen. Smeer de verse guacamole op de wrap en leg daar wat gesneden sla, komkommer en snoeptomaatjes op. Snijd vervolgens de kip in stukjes en leg ze op je wrap. Maak je krokante kip wraps af met nog een beetje chilisaus. Mjam, eetsmakelijk!

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *