8x waarom een roadtrip door Amerika té gek is

roadtrip amerikaIn september maakten Kasper en ik een geweldige roadtrip door Amerika. We hebben in 4 weken tijd zoveel mogelijk mooie plekken in het zuidwesten van dit immense land bezocht. Het was een reis om nooit te vergeten en we raden het iedereen aan om een soortgelijke roadtrip te maken. Om jou daarvan te overtuigen hebben Kasper en ik een lijstje gemaakt met dingen die wij té gek vonden aan onze roadtrip door Amerika. Wel een beetje met gemengde gevoelens na de ontwikkelingen van de afgelopen weken in Amerika trouwens, maar here we go!

♥ Eten. De Amerikanen zijn er dol op en wij ook. Al die burgers en hotdogs zijn natuurlijk niet altijd even gezond, maar hé je bent op vakantie. Of je nou gaat ontbijten, lunchen of dineren: er is altijd voldoende keuze. Zelfs als je voor een gezonde hap wilt gaan.

♥ Auto’s. Hier in Nederland rijden wij in een Renault Twingo en daar is niks mis mee. Alleen zouden de Amerikanen ons uitlachen als we in zo’n type auto gingen roadtrippen. Huur daarom een truck of SUV met automaat. Dan voel je je zeker op de weg en heb je ook nog eens lekker veel been- en bagageruimte. Wij vonden het in ieder geval geweldig om in zo’n grote bak te rijden.

♥ Wegen. Bijna alle wegen waren voor ons gevoel eindeloos. Op sommige stukken waren er zelfs geen of amper tegenliggers. Daardoor krijg je een heel vrij gevoel en kun je extra genieten van de omgeving. Let er wel op dat dit in de grote steden absoluut niet het geval is. Daar is het grote chaos en doe je over een stuk van 30 minuten soms wel 2,5 uur! Gekkenwerk.

♥ Natuur. De wisselende natuur en landschappen zorgen ervoor dat je je keer op keer blijft verbazen. De ene keer rijd je midden in de woestijn en de andere keer sta je tussen de groene bomen van een National Park. Wij stopten daarom ook regelmatig langs de weg om van de prachtige uitzichten te genieten en hebben veel gewandeld in de parken.

♥ KamperenAls er iets is wat je moet doen als je gaat roadtrippen in Amerika is het kamperen. Je zit midden in de Nationale Parken, je hebt prachtige uitzichten, je kunt ’s avonds je eigen vuurtje stoken (vet leuk!!!) en de prijzen zijn gunstig. Het enige dat wij anders zouden doen, is kiezen voor een luchtbed in plaats van een slaapmatje.

♥ Weer. Het ene moment ben je in de woestijn en kan de temperatuur oplopen naar 45 graden en het andere moment zit je met 4 lagen kleding bij een vuurtje om warm te blijven. Kortom, je moet in september rekeningen houden met hele wisselende temperaturen en weersomstandigheden. Gelukkig hadden we ons aardig goed voorbereid.

♥ Mensen. Nergens zijn de mensen vriendelijker dan in Amerika. Soms wel erg overdreven, maar hier in Nederland kunnen vooral veel serveersters er nog wat van leren. Of je nou in een winkel loopt of uit eten gaat; overal en altijd vragen de mensen: ‘Hi, how are u?’. Je voelt je daardoor altijd overal welkom.

♥ GokkenAls je ergens goed kunt gokken is het wel in Amerika en dan met name in Las Vegas. Wat ze daar allemaal midden in de woestijn hebben gebouwd is haast onwerkelijk. Van Eiffeltoren tot klein Venetië, bijna elk hotel heeft haar eigen thema. Vergeet niet om zelf een gokje te wagen en bestel tijdens het gokken een drankje bij een van de serveersters. Spotgoedkoop, want het drankje is gratis en je hoeft de serveerster alleen maar te voorzien van een fooi.

Benieuwd naar al onze Amerika verhalen? Tijdens onze roadtrip hebben we een blog bijgehouden.

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *