10 x ergernissen in de sportschool

Ik vind het heerlijk om na een lange werkdag de sportschool in te duiken. Even lekker trainen en geen gezeur aan mijn kop. Toch zijn er altijd bepaalde types in de sportschool die bij mij voor ergernissen zorgen. Inmiddels zijn er al heel wat blogs online verschenen over ergernissen in de sportschool, maar ik kon het niet laten om ook die van mij op een rijtje te zetten. Hieronder in willekeurige volgorde mijn 10 grootste ergernissen in de sportschool:

De beller/apper
Appen in de sportschool doe ik zelf ook, maar ik zorg er wel voor dat ik apparaten niet langer bezet houd dan nodig is. Sommige mensen lopen rustig te bellen terwijl ze op de loopband staan. Why?

De stinkerd 
Als je gaat sporten dan zweet je, dat is heel normaal. Alleen het is niet normaal om een shirt te dragen dat je die week al 3 x gedragen hebt en waar vervolgens een vreselijke zweetlucht vanaf komt. Dus please, doe een schoon shirt aan. En het is ook niet normaal om een apparaat compleet bezweet te verlaten, die schoonmaakdoekjes hangen er niet voor niets.

De bezethouder 
Bij een superset workout heb je soms meerdere apparaten nodig en dat je dan een apparaat bezet wilt houden accepteer ik. Maar ga dan niet tussendoor nog uitgebreid met je vrienden kletsen. Er zijn meer mensen in de sportschool die de apparaten willen gebruiken.

De betweter 
Het is dat deze ergernissen in willekeurige volgorde staan, maar anders had ik deze op nummer 1 gezet. Als ik niet om advies vraag, dan hoef je ook geen vrijblijvend advies te geven.

De selfiequeen 
Prima dat je een foto maakt tijdens je workout, dat doe ik ook wel eens. Alleen je kunt ook overdrijven. Je komt in de sportschool om te sporten, niet om selfies te maken.

De sloddervos 
Het is mega irritant als je bepaalde gewichten nodig hebt, maar deze nergens te vinden zijn. Kortom, leg je gebruikte spullen gewoon terug waar je ze vandaan hebt. Dan kunnen andere mensen er ook gebruik van maken.

De kletskous
Ik ga naar de sportschool om te sporten en niet om naar jouw levensverhaal te luisteren. Dus nee ik reageer misschien niet altijd even aardig als iemand een praatje wil maken. Als ik wil kletsen ga ik wel naar de kroeg.

De kreuner 
Tja… soms zijn de gewichten erg zwaar, maar moet je dan echt van die rare geluiden maken?

De gluurders 
Ik word ongemakkelijk van die types die net iets te lang naar je kijken dan gewenst is of die net even iets te dicht naast jouw matje gaan liggen als je buikspieren aan het doen bent. Get out of my zone.

De narcist
We willen allemaal wel onze progressie laten zien, maar dat je na elke oefening je spieren gaat aanspannen is wat overdreven. Bewaar dat maar lekker voor thuis.

Heb jij aanvullingen? Laat ze dan achter in de comments. Ik ben heel benieuwd naar jouw sportschool ergernissen.

 

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *